Klik her for at se alle vores anmeldelser

Bunny Grow
VORES historie

Vi skal tilbage i tiden, ikke meget langt, men cirka nogle år tilbage, hvor jeg boede sammen med min ekskæreste i min lejlighed.
Jeg arbejdede fuldtid, og hun gik hjemme. 
Det gjorde min hverdag nemmere, fordi hun var meget flittig til at gøre rent og lave andre praktiske ting, mens jeg var på arbejde. 

En dag kom jeg hjem med en kaninunge, som jeg navngav Kawaii (som betyder nuttede på japansk). Kawaii blev hurtigt meget tam, fordi jeg holdt hende som en frikanin.
En frikanin bor ikke i bur, men har hele stuen eller huset til at løbe rundt i. Kaniner er intelligente dyr med meget personlighed, og hvis man spørger mig, skal de ikke bo i små bure. 

En kanin bliver til tre

Kawaii fik unger med vores vens hankanin, som hed Dumbo, (Dumbo var en maskulin og flot kanin med gyldenbrun pels). 
I kuldet blev der født en sød hankanin med træk fra begge sine forældre (brun som sin far med tegninger fra sin mor). Jeg navngiver ham ”Portobello”, opkaldt efter min yndlingsspisesvamp. 

Portobello boede på daværende tidspunkt i en løbegård i stuen, mens vi ventede på at få ham kastreret. 

En dag slipper han desværre ud af sin løbegård og gør Kawaii gravid, og her kommer så den sidste kanin ind i billedet. Kawaii fødte en hunkanin, og jeg navngiver hende ”Valverde” efter min yndlingsfodboldspiller, Frederico Valverde. 

Portobello blev kastreret og lukket ud blandt de to andre kaniner, og vi var nu oppe på 3 kaniner. 

portabello og kawaii

hvordan Bunny Grow kom til

Min ekskæreste og jeg går fra hinanden, og hun flytter ud lejligheden.
Der stod jeg så helt alene med et fuldtidsarbejde og 3 kaniner. 

En dag da jeg gør rent i deres base, opdager jeg, hvor meget sådan nogle små dyr egentlig efterlader, og der får jeg en idé. Jeg har altid syntes, at biologi var spændende, og jeg har også en bred viden om planter.
Jeg ved, at man benytter sig af gødning fra andre husdyr (ko, gris, kylling og hest, som er de mest udbredte og kendte), men hvad med gødning fra kaniner? Er det lige så godt? 

Jeg lavede research og fandt hurtigt frem til, at det naturlige indhold af NPK er højere i kaningødning end i gødning fra andre dyr. 
Her så jeg en mulighed og derfra skyndte jeg mig at gå i gang med at udvikle firmaet, som vi i dag stolt kalder for ”Bunny Grow”. 

Lang vej fra idé til virkelighed

For at kunne udgive gødningsprodukter i Danmark skal man have anmeldt sine produkter til landbrugsstyrelsen og få en godkendelse. 

Jeg læste dag og nat for at kunne udvikle de perfekte gødninger og med et fuldtidsarbejde ved siden af, betød det altså også nætter uden søvn. Jeg fik udviklet den første gødning og sendt den til analyse i et gødningslaboratorium i Jylland (senere hen skiftede vi laboratorium til AGROLAB i Tyskland). 

Resultaterne viste, at indholdet af næringsstoffer i min kaningødning lå en del højere end indholdet af næringsstoffer i de andre gødninger, der også var blevet testet i samme laboratorium (gylle fra grise og gødning fra køer). 

Jeg var meget glad for de flotte resultater, og derfra arbejdede jeg kun hårdere på at få ført min idé ud i virkeligheden. 

Jeg ville gerne kunne opfylde alle de behov, som planter har gennem deres liv, og det betød, at en form for kaningødning ikke var nok. 

Jeg gik i tænkeboks i nogle måneder og med en masse dedikeret arbejde, fik jeg endelig udviklet en gødning til blomsterfasen. Derudover opgraderede jeg min første gødning, så den blev mere effektiv og virkede hurtigere.

Loven omkring godkendelse fra Landbrugsstyrelsen er til for at beskytte forbrugeren mod skadelige eller ubrugelige produkter. I mine øjne er det en god lov, fordi jeg gerne forsikre potentielle kunder om, at de kan stole på vores produkter.

Jeg prøvede mine gødninger på diverse planter, og de viste alle de samme resultater: En hurtig vækst i både den vegetative fase og i blomsterfasen!
Jeg vidste godt, at kaningødning var effektivt, da jeg havde læst i mange fora, at folk i udlandet benytter den med stor glæde. Nogle kalder endda kaningødning for ”garden gold” (lige fra privatpersoner til landbrugsuniversiteter). 

Nu er vi her, Så langt så godt

Efter et lille år blev jeg endelig klar til at sælge mine produkter.
Jeg har kæmpet hårdt, og med hjælp fra mine nærmeste kan Team Bunny Grow nu stolt præsentere vores sortiment af forskellige produkter.

Vi prøver hele tiden at udvikle og forbedre os, så vores sortiment kan vokse, og du kan få præcis det, du leder efter.

Jeg håber at se dig som kunde hos os, for vi er altid glade for at kunne hjælpe vores kunder godt igennem deres planteprojekter.

Alene gror vi godt
Men sammen gror vi verden!

– Sebastian E. Reiermann

Vidste du?

Bunny Grow hed i starten ”A Happy Rabbit”  
Det blev ændret, da potentielle kunder blev i tvivl om, hvad vi solgte.
Det kunne være alt fra kaninmad til en kanindagpleje, og derfor blev vi hurtigt enige om, at ingen skal være i tvivl om, at det er gødning, vi forhandler, og så opstod det nye firmanavn ”Bunny Grow”.

Vores slogan kommer fra udtrykket

Sammen er vi stærkere!

Langsomt udskillende organiske gødninger kan have en positiv effekt på miljøet, da det ikke forurener eller ødelægger natur, dyreliv, mikrobielt liv eller grundvand. 

Desværre er de forkerte gødninger blevet brugt i for mange år, og det har påvirket det mikroskopiske liv i jorden. Disse organismer er livsnødvendige for, at planter kan holde sig sunde og raske!
Så hvis vi alle planter med omtanke, kan vi sammen gro verden. 

(Se videoen omkring mikroorganismer på siden “Bunny Grows Planteguide”)